Koskacukor: Bazsalikomos-fokhagymás tejföllel töltött kifli

2015. szeptember 8., kedd

Bazsalikomos-fokhagymás tejföllel töltött kifli

Egyik nap nem volt itthon már kenyér vagy péksütemény, ezért kénytelen volt a párom pékségből beszerezni valamit reggelire. Én még jobban megoldom otthon, mert szeretem a zabkását reggelire és gyorsan el is készíthető. Este kérdezem tőle, hogy na mit ettél reggel? "Hááát... vettem olyan tejfölös-fokhagymás kiflit, amin még volt sajt is." Nah, mondom neki ilyet én is tudok ám csinálni. Hétvégén már gyúrtam is hozzá a tésztát és már sütöttem is. Tényleg nagyon finom lett és sokáig puha maradt!







Bazsalikomos-fokhagymás tejföllel töltött kifli
Hozzávalók (8 db-hoz):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g BL55 fehér búzaliszt
1 tojás
20 g élesztő
kb. 3 dl langyos tej
25 g olvasztott vaj
7 g só

3 nagy evőkanál tejföl
10 levél bazsalikom
1-2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors

1 tojás
7 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba. Morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sót és a langyos tejet és a felvert tojást. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát, majd szép lassan csurgassuk a tésztához az olvasztott vajat. Kelesztő tálba téve 40 percig pihentessük. Gyúrjuk át még egyszer, ismét kelesszük 40 percig. Helyezzük a tésztát enyhén lisztezett felületre, osszuk 8 egyenlő részre. Nyújtsuk téglalap alakúra mindegyiket külön-külön, tekerjük fel, sodorjuk meg a végeit, majd vágjuk be jó mélyen hosszába. Tegyük szép sorba sütőpapírral bélelt tepsire.
A bazsalikomot daraboljuk apróra, a fokhagymát fokhagymatörőn préseljük a tejfölhöz. Adjuk hozzá a bazsalikomot, ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzuk a félig megkelt kiflikre. Kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Hagyjuk még egy 10 percig kelni.
Helyezzük előmelegített 200°C-os sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, amikor a sajt szép aranybarna tetején. Vigyázat isteni illata van!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...