Koskacukor: Csirkecomb felfújt, joghurtos édesburgonyával

2015. szeptember 29., kedd

Csirkecomb felfújt, joghurtos édesburgonyával

Az elkövetkezendő napokban inkább a különleges, finom és könnyű ételek kapnak hangsúlyt, ugyanis beindítottuk a fogyókúrát. Így jár az, aki kényelmes és olyan helyre megy nyaralni, ahol mindenféle finomság található. Szerintem ilyenkor megengedhető, főleg akkor, ha tudjuk, hogy a későbbiekben be tudjuk tartani a diétát. Mivel lassan októbert írunk eléggé közeleg a karácsony, amikor ismét habzsi dőzsi van. Bár emlékszem én tavaly kifejezetten fogytam az ünnepek alatt, ugyanis sikerült odafigyelnem, hogy ne egyek sok édességet. Tényleg a cukor a bűnös mindenben. No meg a fehér liszt. De most ebbe semmi ilyen nincs.







Csirkecomb felfújt, joghurtos édesburgonyával
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
só, bors
kakukkfű
1,5 dl tej
3 tojás
50 g reszelt parmezán

Továbbá:
2 édesburgonya
1 evőkanál vaj
2 evőkanál joghurt
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
Először a combokat sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kakukkfűvel. Helyezzük egy kisebb tűzálló tepsibe, takarjuk le alufóliával, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe téve pároljuk 1-1,5 óra hosszán keresztül. Addig az édesburgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd főzzük puhára enyhén sós vízbe. Szűrjük le, törjük össze. Keverjük habosra a vajjal és a joghurttal. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Üssük a tojásokat a tejhez, ízesítsük egy pici sóval és frissen őrölt borssal, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Öntsük a megpuhult csirkecombokra. Helyezzük vissza a sütőbe, de ekkor már alufólia nélkül és a hőmérsékletet is emeljük meg 200°C-ra. Süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...