Koskacukor: Görög szezámmagos csigák

2015. szeptember 10., csütörtök

Görög szezámmagos csigák

Eljött az az időszak amitől mindig is félek. Egyszerűen most már sem reggel, sem este nem tudok fotózni. Sajnos mivel be van borulva, így a reggelek is megnehezítik a napokat. Elővettem az ernyőimet, viszont sajnos a költözés óta nem volt szükségem rá. Illetve talán az első pár hétben. Mivel itt sincs túl nagy hely a rendes megvilágításhoz, ezért még próbálkoznom kell, hogy hol a legmegfelelőbb a helye. Később viszont eszembe jutott, hogy nem is az asztalon, hanem a földön fotóztam, így növelve a távolságot. Most már mindegy, de a receptet egy-két fotóval megosztom veletek, mert nagyon finom lett. Én csak egy bögre tejet iszogattam mellé!





Görög szezámmagos csigák
Hozzávalók (12 db-hoz):
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g BL55 fehér búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tojás
20 g élesztő
1 teáskanál méz
kb. 3 dl langyos tej
35 g olvasztott vaj
7 g só

Töltelék:
100 g fetasajt
1 evőkanál tejföl
1/2 kaliforniai paprika
6 levél friss bazsalikom

Tetejére:
1 tojás
szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, adjuk hozzá a mézet, keverjük el, majd hagyjuk pihenni 15 percig. A liszteket mérjük ki, tegyük hozzá a felvert tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Az olvasztott vajat a vége felé adjuk hozzá. Kelesztő tálba pihentessük kb. 1 órát.
A fetasajtot törjük össze a tejföllel. A paprikát daraboljuk nagyon apróra, a bazsalikomot szintén, majd keverjük hozzá.
A tésztát nyújtsuk kb. 1 cm vastag téglalap alakúra. Kenjük meg vékonyan a töltelékkel, tekerjük fel, majd osszuk 12 egyenlő részre.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, majd kelesszük duplájára.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...