Koskacukor: Őszi gyümölcsös, mézes-mustáros egészben sütött sertéscomb, joghurtos édesburgonyapürével

2015. szeptember 3., csütörtök

Őszi gyümölcsös, mézes-mustáros egészben sütött sertéscomb, joghurtos édesburgonyapürével

Naptári számításunk szerint megkezdődött az ősz, de még mindig küzdünk a meleggel. Az előrejelzések szerint hétvégére megérkezik egy hidegfront, amivel bizony beköszönt hozzánk az ősz. Egyik kedvenc évszakom, bár még mindig azt mondom mindegyik mellett tudnék érvelni, nehéz a választás. Az idén úgy jött össze, hogy ősszel megyünk nyaralni. Már nagyon várom, mert úgy érzem van most már mit kipihennem elég hosszú volt ez az év és sok változáson mentem át.
Ősszel imádom az almát, a körtét, a szilvát és a szőlőt és ami legjobb, hogy ez mind megtalálható anyuéknál, csak össze kellett gyűjtenem. Ezek ízesítették a lassan sült sertéscombot.








Őszi gyümölcsös, mézes-mustáros egészben sütött sertéscomb, joghurtos édesburgonyapürével
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1 nagy evőkanál méz
1 nagy teáskanál mustár
1 nagy teáskanál magos dijoni mustár
2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
10 szem szilva
1 közepes fürt szőlő
1 nagy körte
1 nagy alma
1 póréhagyma
1,5 dl száraz fehérbor

50 dkg édesburgonya
1 dl görög joghurt
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
A combot érdemes bepácolni egy nappal hamarabb. A mézet olvasszuk fel, adjuk hozzá a mustárokat, a sót, a borsot, majd jó alaposan masszírozzuk bele a húsba. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára vagy egy egész napra.
A gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk fel, akár kockára vagy gerezdekre. Helyezzük a húst egy magasabb jénaiba, halmozzuk mellé a gyümölcsöket. A póréhagymát szeleteljük karikára, majd szórjuk az egészet a tetejére. Öntsünk alá száraz fehérbort. Alufóliával lefedve 170°C-on süssük 3 óra hosszán keresztül. Ezután távolítsuk el a fóliát és nélkül pirítsuk meg egy picit a hús tetejét. Emeljük a hőmérsékletet 200°C-ra és 15-20 percig süssük tovább. Miután kész vagyunk emeljük ki, csomagoljuk alufóliába (az is jó, ami a tetején volt) és hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor sokkal könnyebb szépen szeletelni és nem is szárad ki. A gyümölcsöket merjük ki turmixgépbe, adjunk hozzá a visszamaradt szaftból, majd turmixoljuk krémesre.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, főzzük készre enyhén sós vízbe. Törjük össze, keverjük ki joghurttal, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...