Koskacukor: Török húsgombócok, babpürével, bébi spenóttal

2015. szeptember 7., hétfő

Török húsgombócok, babpürével, bébi spenóttal

Egyik kedvenc fűszerem a római kömény, amit szívesen használok zöldségek és húsok ízesítéséhez. Tettem hozzá pár olyan fűszert, amiről tudtam, hogy illik hozzá és már készek is voltak az ízes gombóckák. Babból humuszt szerettem volna mellé készíteni, csupán annyi probléma akadt turmixolás közben, hogy beleborult a joghurt, így kicsit hígabb lett a kelleténél, de jelzem, így is nagyon finom lett. Röviden most ennyi. Mivel a mai napom sajnos vagy nem sajnos elég hosszúra sikeredett, este palacsintával kényeztettük magunkat egy fantasztikus romantikus film nézése közben. Ennek ellenére mégis megosztom veletek ezt a klassz receptet.






Török húsgombócok, babpürével, bébi spenóttal
Hozzávalók:
500 g darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
ízlés szerint só

4 evőkanál olaj
1 chili paprika
2 cm friss gyömbér

Babpüréhez:
2 doboz cannellini bab
1 dl görög joghurt
só, bors
római kömény

bébi spenót

Elkészítés:
A darált marhahúst, a hagymákkal és a fűszerekkel tegyük késes aprítóba és turmixoljuk össze, amíg egyneművé nem válik. Hagyjuk állni 1-2 óra hosszán keresztül, hogy a hús átvegye az ízeket.
Hevítsük fel az olajat, dobjuk rá az apróra vágott chilit és a gyömbért, majd mehetnek a húsgombócok. Közepes lángon pirítsuk meg minden oldalát. Fedjük le 20 percre, majd fedő nélkül addig süssük, amíg teljesen át nem pirulnak.
A babot tegyük turmixgépbe a joghurttal együtt, ízesítsük sóval, borssal és római köménnyel, majd turmixoljuk krémesre. Először inkább kevesebb joghurtot tegyünk hozzá, inkább később pótoljuk.
Tálaljuk bébi spenóttal vagy más salátával!




1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...