Koskacukor: Fűszeres, mogyorós-mandulás, parmezános morzsába panírozott hús, édesburgonyával, ruccolával és gránátalmával

2015. október 3., szombat

Fűszeres, mogyorós-mandulás, parmezános morzsába panírozott hús, édesburgonyával, ruccolával és gránátalmával

A rántott szelet az utóbbi időbe sütőben készül nálunk, aminek a legfőbb oka, hogy nincs szükség egy liter olajra, de az sem hátrány, hogy nincs büdös az egész lakásba. Ebben most annyi furfangosság van, hogy saját magam készítettem a panírt, oly annyira, hogy még a morzsához is saját kenyeret használtam fel. Sült édesburgonya, ruccola és miután megjelent az egyik kedvenc téli gyümölcsöm a gránátalma, így ez került körítésnek mellé.







Fűszeres, mogyorós-mandulás, parmezános morzsába panírozott hús, édesburgonyával, ruccolával és gránátalmával
Hozzávalók:
8 szelet karaj
só, bors

Panírhoz:
3 szelet száraz kenyér
4 evőkanál parmezán
2 evőkanál mogyoró
1 evőkanál mandula
1 ág rozmaring
8 levél bazsalikom

2 tojás
2 evőkanál liszt
olívaolaj

Továbbá:
édesburgonya
gránátalma
ruccola

Elkészítés:
A karaj szeleteket klopfoljuk ki egy kicsit, de ne túl vékonyra. Sózzuk és borsozzuk meg mind a két oldalát.
A panír hozzávalóit tegyük késes robotgépbe és turmixoljuk össze, amíg morzsa nem lesz belőle.
A tojást verjük fel, a lisztet tegyük egy külön tányérba. Most már nincs más dolgunk mint, minden egyes szelet húst bepanírozni.
Helyezzünk egy rácsot tepsibe, fektessük rá a bepanírozott húst, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 20 percig az egyik oldalát, majd 20 percig a másik oldalát. Amikor megfordítjuk akkor a másik oldalát is locsoljuk meg olívaolajjal.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, sózzuk és borsozzuk, spricceljük meg olívaolajjal, majd tegyük tepsibe. Toljuk ezt is a sütőbe és süssük addig, amíg nem puhul meg. Tálaljuk ruccolával és gránátalmával! Pluszban locsolhatunk rá még jó minőségű balzsamecetet is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...