Koskacukor: Magvas - tojásos saláta rozmaringos krutonnal

2015. október 10., szombat

Magvas - tojásos saláta rozmaringos krutonnal

Régen hoztam saláta ötletet. Sokszor készítek vacsorára, ha éppen kicsit több időm van. Most, hogy beköszöntött az ősz, sajnos a paradicsomnak és lassan a többi zöldségnek sem lesz már az az igazi intenzív íze. Ami azt jelenti, hogy kb. mind egyforma ízű lesz. Éppen ezért kell keresni azokat a zöldségeket, amik ilyenkor még mindig finomak, vagy amik éppen ismét megtalálhatók a zöldségesnél. Ilyen a retek félék, piros, fehér vagy fekete, a kaliforniai paprika vagy használhatunk gyümölcsöket is. De feldobhatjuk magvakkal, vagy éppen egy kevéske pirított kenyér kockákkal.







Magvas - tojásos saláta rozmaringos krutonnal
Hozzávalók (2 személy részére):
1/2 fej jégsaláta
1 nagy retek
2 paradicsom
1 szál újhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika
1/2 kígyó uborka
2 nagy csemege uborka
2-3 tojás
2 szelet rozskenyér
1 szál rozmaring
olívaolaj
1 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál lenmag

Dresszinghez:
3 evőkanál dió olaj
2 evőkanál fehérbor ecet
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz
só, bors
bazsalikom

Elkészítés:
A salátát és a zöldségeket mossuk meg, majd daraboljuk fel tetszőleges nagyságúra, formájúra. A tojáshoz forraljuk fel a vizet, tegyük bele szép lassan, majd főzzük 10 percig. Hűtsük le azonnal, pucoljuk meg, majd szeleteljük cikkekre a csemege uborkával együtt.
A kenyeret daraboljuk apró kockára. Pirítsuk meg kevés olívaolajon, amihez dobjunk egy szál rozmaringot. Vegyük ki a serpenyőből, majd tegyük bele a magokat. Alacsony lángon pirítsuk pár percig. Halmozzuk egy tányérra a salátát, rá a zöldségeket, a tetejére mehetnek a tojás és a csemege uborka szeletek és a végén a közepére a pirított kenyér kockák. Szórjuk meg a pirított magokkal.
A dresszing hozzávalóit keverjük ki alaposan, adjunk hozzá pár evőkanál vizet, majd locsoljuk meg a salátánkat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...