Koskacukor: Marokkói csirkecomb, sáfrányos kölessel

2015. november 13., péntek

Marokkói csirkecomb, sáfrányos kölessel

Egy nagyon egyszerű és mégis ízletes, finom omlós csirkecombok készültek ebédre. A titka a sok hagyma, a fűszerek és az, hogy lassan süssük sokáig. Amikor sütőben készül valamilyen hús nálunk, az utóbbi időben gyakran odafigyelek arra, hogy inkább alacsonyabb lángon, hosszabb ideig süljön készre. Így lesz a legízletesebb és a legomlósabb és mindenki csak csodálkozni fog, hogy mennyire finom, szinte elolvad a szánkba.


 Marokkói csirkecomb, sáfrányos kölessel
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg csirke alsó comb
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál koriander
1/2 teáskanál római kömény
1/2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál só
50 ml olívaolaj
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
4 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
150 g olívabogyó
2 dl víz

20 dkg köles

1 teáskanál sáfrány

Elkészítés:
A comboknak húzzuk le a bőrét. A fűszereket keverjük ki az olajjal, facsarjuk hozzá egy kisebb citrom levét és reszeljük hozzá a héját. Ezt a pácot öntsük a combokra, majd forgassuk össze, hogy mindenhol befedje. Tegyük szép sorba egy tűzálló tálba. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté, majd szeleteljük fel. A fokhagymát szedjük gerezdekre és ezt is pucoljuk meg. A petrezselymet daraboljuk fel. A combok tetejét szórjuk meg hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és olívabogyóval. Öntsünk rá 2 dl vizet, de ha van húsalaplevünk akkor az a legjobb. Alufóliával takarjuk le és toljuk előmelegített 170°C-os sütőbe kb. 1,5-2 óra hosszára.
A kölest főzzük meg háromszoros vízmennyiségben, ízesítsük sóval és sáfránnyal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...