Koskacukor: Rakott burgonyafelfújt

2015. november 8., vasárnap

Rakott burgonyafelfújt

Lassan közeledhet a disznóvágás, ahogy Balázs mondaná, ugyanis az utolsó szál kolbász került elő a mélyhűtőből. Rakott krumpli házi kolbász nélkül nem is az igazi. De Brigi....! Most komolyan, sima rakott krumplit szeretnél? Fordult meg a fejemben. Naná, hogy nem! Mivel édesburgonya szezon van és az ára is egyre kedvezőbb már, jól lehet variálni. Sült kaliforniai paprika, na és a tetejére vastagon tejföl és sajt. Mindenkinek ajánlom, aki rakott krumpli kedvelő, de szeretne egy kicsit változtatni, mert unja a család. :) Bár szerintem nem lehet megunni, csak szeretek mindig újítani. :)






Rakott burgonyafelfújt
Hozzávalók (4 személy részére):
2 db nagyobb édes burgonya
3 db nagyobb burgonya
20 dkg házi kolbász
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
3 dl tejföl
1 tojás
10 dkg reszelt mozzarella
só, bors
friss bazsalikom

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg héjában, majd hámozzuk meg és szeleteljük karikára az édesburgonyával és a kolbásszal együtt. A paprikát szeljük vékony csíkokra, majd olívaolajon dinszteljük puhára. Egy hőálló tálba kezdjük el rétegezni. Alulra kerül az édesburgonya, erre jön a sült paprika az olajjal együtt, majd a kolbász és főtt burgonya. A tejfölt keverjük ki a tojással és a sajttal, ízesítsük sóval, borssal, majd kenjük a burgonya tetejére. Friss bazsalikommal szórjuk meg és toljuk előmelegített 200°C-os sütőbe 30-40 percre. Ellenőrizzük, hogy az édesburgonya megpuhult e. Akkor kész, amikor már puha és a sajt a tetején szépen megpirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...