Koskacukor: Sajtos omlettbe tekert, balzsamecetes saláta

2015. november 17., kedd

Sajtos omlettbe tekert, balzsamecetes saláta

Gyakran eszünk tojást vacsorára, ami általában mindig más formában kerül az asztalra. Rántotta, omlett, főtt vagy tükörtojásként. Mindegyiket nagyon szeretjük, de a sajtos omlett a kedvencünk. Amit még nagyon szeretünk az a tortilla. Nagyon jó lehet alkalmazni tészta helyett és ugyanúgy be lehet tölteni bármivel. Vacsorára valamilyen saláta ajánlott, de akár szószos, ízletes csirkemell is jöhet. Most csak egyszerűen salátával került terítékre.





Sajtos omlettbe tekert, balzsamecetes saláta
Hozzávalók (4 személy részére):
Salátához:
1/2 fej jégsaláta
1/4 uborka
1/2 kaliforniai paprika
4-5 karika erős paprika
1/4 fehér retek
6-8 koktél paradicsom
1 szál újhagyma
5 dkg kecskesajt
3 evőkanál balzsamecet
só, bors

Omletthez:
8 tojás
só, bors
10 dkg reszelt mozzarella
olívaolaj

Elkészítés:
Először készítsük el a salátát. A jégsalátát szedjük leveleire, daraboljuk apró kockára az uborkával együtt. A paprikák magját távolítsuk el, csíkozzuk fel, majd kockázzuk, karikázzuk. A retket mossuk meg, vágjuk le a két végét, majd karikázzuk és csíkozzuk fel. A koktél paradicsomot egyszerűen csak szeljük vékony karikákra az újhagymával együtt. Tegyünk mindent egy tálba, adjuk hozzá a balzsamecetet, a sót és a borsot és jól fogassuk össze. Morzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Az omlettekhez külön-külön kettesével verjük fel a tojásokat, sózzuk és borsozzuk. Forró, olívaolajjal spriccelt serpenyőbe öntjük. Elosztjuk, mintha palacsinta lenne, majd megszórjuk sajttal. Közepes lángon megsütjük annyira, hogy megtudjuk fordítani lapát segítségével. A másik oldalát is addig sütjük, amíg szilárd nem lesz. Helyezzük tányérra, kanalazzunk rá a salátából, majd tekerjük fel és fogyasszuk még melegen.
Megszórhatjuk friss kaporra, petrezselyemmel és extra kecskesajttal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...