Koskacukor: Sütőtökös-csirkés rakott penne

2015. november 3., kedd

Sütőtökös-csirkés rakott penne

Egyik őszi kedvenc zöldségem a sütőtök. Egyszerűen imádom édességbe, kelt tésztába, főételbe vagy köretként. Magában nem fogyasztom szívesen, valamiért nem érzek késztetést, hogy kikanalazva megegyem. Az egészben főtt csirkemell is sokszor jól jön. Ez is fagyasztható. Főzhetjük levesbe, vagy csak egymagában. Tészta ételekhez, salátákhoz kiváló. A krémes besamel mártásba elkevert sütőtök és a tészta tetején lévő mozzarella, füstölt sonkával... mindent vitt. :)








Sütőtökös-csirkés rakott penne
Hozzávalók (4 személy részére):
30 dkg sütőtök püré
5 dkg vaj
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dl tej
só, bors
szerecsendió
35 dkg főtt csirkemell
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly penne
20 dkg mozzarella
15 dkg házi füstölt sonka

Elkészítés:
Forraljunk fel a tésztához vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük "al dente"-re kb. 10-15 perc alatt.
Addig van időnk elkészíteni a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, tegyük hozzá a lisztet miközben habverővel folyamatosan csomómentesre keverjük. Apránként mehet hozzá a tej, majd miután szép sima, akkor önthetjük a többit is. Főzzük sűrűre, ízesítsük közben sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. A végén keverjük bele a sütőtök pürénket. A főtt csirkemellet szedjük szálaira és forgassuk a mártásunkba.
Az egészet borítsuk egy tűzálló tálba, simítsuk el. A mozzarellát szeleteljük vékonyra, helyezzük el a tészta tetején. A füstölt sonkát daraboljuk apróra és szórjuk a sajtra.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük addig, amíg a sajt a tetején szép aranybarna nem lesz.
Tálalás előtt hagyjuk egy picit hűlni, így sokkal könnyebben szeletelhető lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...