Koskacukor: Mandarinos csirkecombok, gyöngyhagymával

2015. december 18., péntek

Mandarinos csirkecombok, gyöngyhagymával

Kicsit karácsonyi hangulatban érkezem, de mégis szomorkásan. Az idei év mégsem úgy végződött, mint ahogy én szerettem volna. Tegnap reggel is bánatos lettem, de tudom a világ nem áll meg, megy tovább és hiszek abban, hogy véletlenek nincsenek és mindennek meg van az oka. Az már más kérdés, hogy miért...? Miért pont velem? Ma reggel még szomorúbb lettem. Elveszítettem keresztanyukámat. Most azt kérdezném, hogy miért pont vele...? Körülnézek és szomorúságot látok. Magamban, másban és magatehetetlenséget. Mit tudunk ilyenkor tenni? Ez az a pillanat, amikor egy kicsit meg kell állni és vissza kell emlékezni. Mikor állhatunk meg, ha nem most? Ebben a rohanó világban. Mintha futnánk egy célpont felé, és miközben odaérünk egyre kevesebb leszünk.
Szeretem a karácsonyt, számomra ez a legkedvesebb ünnep, hiszen a szeretetről és a békéről szól. Az idén az ünnepek alatt rá fogok visszaemlékezni.
Elnézést kérek, nem akarok mást rossz hangulatba hozni, éppen ezért bejegyzésemet ezzel a finom mandarinos csirkecomb recepttel folytatom, a kedvenc burgonyapürémmel. Nem vagyok nagy rajongója, de ha Balázs készíti akkor nem hagyom ki. Íme a titok.








Mandarinos csirkecombok, gyöngyhagymával
Hozzávalók:
3 csirkecomb
1,5 dl frissen facsart mandarinlé
0.5 dl szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
só, bors
1 dl víz
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
olívaolaj

Krémes burgonyapüréhez:
60 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 kis pohár tejföl
3 evőkanál tej
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk. A mandarin levét, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a mézet kikeverjük egy tálba, majd megforgatjuk benne a combokat. Felhevítjük az olívaolajat, majd elhelyezzük a csirkecombokat és mind a két oldalát megpirítjuk. Hozzátesszük a lecsöpögtetett ecetes gyöngyhagymát. Felöntjük vízzel, a visszamaradt páccal és fedő alatt puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól összetörjük. Még forrón hozzáadjuk a vajat, ezzel tovább törjük, majd krémesre keverjük a tejföllel és a tejjel. Sóval, frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...