Koskacukor: Mézeskalács fűszerkeverékes, mézes keksz

2015. december 17., csütörtök

Mézeskalács fűszerkeverékes, mézes keksz

Tavaly és előtte is sütöttem, díszítettem mézeskalácsot, az idén valamiért elmaradt. Foghatom az idő hiányára, de inkább a fáradságra és abban az időben, amikor ráértem volna, inkább pihentem. Azt hiszem öregszem. :) Vagy csak túl sok mindent szeretnék egyedül megoldani, sok feladatot vállalok és a teher is nagyobb volt mostanában. Lehet inkább erről van szó. De egy egyszerű kekszre, ami pillanatok alatt elkészül, nem lehet kifogásunk. Illatos és megteremti a karácsonyi hangulatot. Forralt bor mellé, vagy csak magába, kávéhoz, fűszeres teához tökéletes választás.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.








Mézeskalács fűszerkeverékes, mézes keksz
Hozzávalók 2 tepsihez:
20 dkg fehér tönköly liszt
10 dkg vaj
2,5 dkg kókuszcukor
2,5 dkg méz
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojássárgája

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, késes robotgépbe tesszük. Kimérjük hozzá a kisebb kockákra vágott vajat. Beletesszük a mézet, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a tojássárgáját. Addig turmixoljuk, amíg szinte össze nem áll a tészta. Pár mozdulattal labdát formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1/2 órára. Közben a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A hideg tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti szaggatóval kiszúrjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük; figyeljünk arra, hogy ne piruljanak meg. Rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...