Koskacukor: Aszalt paradicsomos pizzatészta magyaros feltéttel sütőkövön sütve

2016. január 7., csütörtök

Aszalt paradicsomos pizzatészta magyaros feltéttel sütőkövön sütve

Egyetlen egy olyan étel van, amivel nagyon szeretünk bűnözni, az a pizza. Legutóbb rájöttem, hogy fagyasztás után sütőbe téve ugyanolyan finom, ropogós, mintha akkor sült volna. Éppen ezért érdemes akár egyből kettőt sütni, felszeletelni és adagokban lefagyasztani. Így, ha már nincs kedvünk vacsit készíteni és csak egy-két szelet pizzát szeretnénk enni, akkor csak kikapjuk a mélyhűtőből, betesszük a sütőbe és 20 perc alatt át is melegszik.
Most ismét kísérleteztem, egy ízletes pizzatésztát dagasztottam. A feltét pedig igazi magyaros, minden ami csak egy disznóvágás után kerülhet az asztalra, a pizzára is került belőle. ( Na jó, nem a májas és a disznósajt.) :)
A pizza sütésében az igazipizza által forgalmazott pizzakő segítségével sült, amitől olyan, mintha kemencében sült volna. Igazi ropogós szélekkel és a sajt is gyönyörűen rápirul! A lapát pedig egy tökéletes eszköz arra, hogy könnyen betegyük és kiemeljük az óriási tésztát.







Aszalt paradicsomos pizzatészta magyaros feltéttel
Hozzávalók (32 cm-es átmérőjű pizzatésztához):
150 g fehér tönköly liszt
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
8 db aszalt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj (aszalt paradicsomos üvegből)
10 g élesztő
2 kávéskanál só
2 dl víz

Továbbá:
kis pohár tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
füstölt sajt
füstölt lángolt kolbász
füstölt főtt sonka
koktél paradicsom
erős paprika
piros hegyes paprika
olívabogyó
juhtúró
újhagyma

Elkészítés:
A liszteket dagasztó tálba mérjük, hozzáadjuk a sót a feldarabolt aszalt paradicsomot és az olívaolajat. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Olajozott kelesztő tálba téve, hűtőbe tesszük pihenni 4 óra hosszára.
Kivesszük a hűtőből, enyhén lisztezett felületen kb. 32 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírra áthelyezzük.
A tejfölt kikeverjük mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a tésztát, rászórjuk a sajtot, majd jöhetnek a feltétek tetszés szerint.
Sütőlapátra húzzuk és az előmelegített pizzakőre húzzuk. (A sütő hőmérséklete 220°C-os.)
20-30 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...