Koskacukor: Spenótos rigatoni

2016. január 2., szombat

Spenótos rigatoni

Nehéz ételek után már valami könnyű, diétásra vágyunk, akár még egy húsmentes menüben is kiegyezhetünk. A hétvégét pihenéssel töltöm, a főzés akár milyen furcsa is háttérbe szorul. A kifestő, amit karácsony után sikerült beszereznem, teljesen leköt és órákat el tudok vele tölteni. Ezen kívül még barkácsolgatást terveztem holnapra, azután hétfőtől jöhet ismételten a meló. Gyakrabban lehetnének ilyen hosszabb ünnepek, főleg akkor, ha sikerül egy-két szabadsággal meghosszabbítani. Ilyenkor le lehet ereszteni és a kikapcsolódás is könnyebben megy. Odafigyeltem, hogy minden nap sétáljunk egyet a természetbe illetve egy-két edzés napot is tartottunk.







Spenótos rigatoni
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg spenót
10 levél bazsalikom
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg gouda sajt
20 dkg rigatoni
1 konzerv paradicsom
4 dl házi paradicsomlé
10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízbe tesszük és félpuhára főzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A spenótot megmossuk, felcsíkozzuk a bazsalikommal együtt. Kevés olívaolajon, serpenyőben megdinszteljük a hagymát, majd vele együtt a fokhagymát és a spenótot, bazsalikomot. Sóval és borssal ízesítjük. Még forrón hozzákeverjük a ricottát és a sűrű paradicsomlevet. Egy közepes jénaiba tesszük a lecsöpögtetett tésztát, ráöntjük a spenótos paradicsomot. A sajtot kisebb kockákra daraboljuk és elosztjuk. A tetejét reszelt parmezánnal koronázzuk. Előmelegített 200°C-os sütőbe addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép aranybarna lesz.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, így könnyebb szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...