Koskacukor: Töltött csirkemell, majorannás burgonya krokettel és fokhagymás mártással

2016. január 4., hétfő

Töltött csirkemell, majorannás burgonya krokettel és fokhagymás mártással

Nálunk is leesett az első hó, ráadásul szokatlanul hideg volt kint. Karácsony előtt, amikor díszítettük a fát, sütött a nap, ma meg pedig bontás közben esett a hó. Sajnos le kellett bontani, mert már annyira hullott, hogy a díszeim bánták volna, ugyanis potyogtak lefelé. Arra jöttem ma rá, hogy a negyediken azért sem túl jó lakni, mert elég nehéz eltávolítani azt a bizonyos fenyőfát. Amiről már fele tüske a földön landolt, ráadásul különböző szerszámokra volt szükségünk. Őszintén, egy lakásba nem tartanak az emberek baltát, fűrészt... elő a csirke vágó ollóval, illetve a kis bárddal. Az olló gyorsan feladta, azzal egyenlőre csirkét sem kell bontani, maradt a bárd. Nem mondom, hogy pikk-pakk, de kevesebb, mint fél óra alatt ágakra szedtük a fát, és hullazsákba pakolva levittük. Pár lapát tüske, porszívózás, no még itt is, meg ott maradt még egy kicsit, jah... és nézd csak, ez se maradjon ki, virág leborít, neee.... hoppáá, akkor itt is egy kicsit, no még egy kicsit, csupa föld minden.... virágot visszaültetni, kicsit kevés a föld, tavaszig kibírja. :) De sikerült végül eltávolítani a lakásból, röpke egy óra alatt. Szerintem kevesebb ideig tartott feldíszíteni. :) Tavaly ilyenkor, amikor az elsőn laktunk, egyszerű volt. Nagy ablak kinyit, Brigi szétnéz, sehol senki... röpül a faaaa... leesett az előttünk lévő virágos kertre, ahonnan már csak a kukáig kellett vonszolni. Ismét nagy lett a tér a szobába, de ezzel együtt a karácsony szelleme is eltávozott a lakásból. Már csak az illatos mécses maradt, ami most is itt lobog az asztalon.





Töltött csirkemell, majorannás burgonya krokettel és fokhagymás mártással
Hozzávalók 4 személy részére
Töltött csirkemellhez:
70 dkg csirkemellfilé
20 dkg camemebert
10 olajos aszalt paradicsom
6 bazsalikomlevél
só, frissen őrölt bors
3 tojás
4 evőkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa

Majorannás burgonya kroketthez:
50 dkg tört burgonya
10 dkg rétesliszt
1 tojás
só, frissen őrölt bors
2 teáskanál morzsolt majoránna

olaj a sütéshez

Fokhagymás mártáshoz:
1 tojássárgája
1,5 dl olaj
1 evőkanál citromlé

frissen őrölt bors
4 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, szükség esetén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát. A camembertet, az aszalt paradicsommal és a bazsalikomlevéllel együtt késes robotgépbe tesszük és felaprítjuk. Ezzel töltjük meg a hús szeleteket. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. A burgonya kroketthez, a főtt burgonyát összetörjük, ízesítjük sóval, borssal és majorannával, majd a liszttel és a tojással összegyúrjuk. Golyókat formálunk belőle.
A töltött csirkemellet és a burgonya krokettet is meghempergetjük lisztbe, tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsával betakarjuk. Miután kész vagyunk mindegyikkel, bő forró olajba kisütjük.
A házi fokhagyma mártáshoz először egy majonéz alapot készítünk. Az olajat lassan a tojássárgájához öntjük, miközben krémesre keverjük habverővel. Tejföllel fellazítjuk, sóval, borssal, citromlével és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A töltött csirkemellet, krokettel és mártogatóssal kínáljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...