Koskacukor: Zöld saláta, babbal, tönkölybúzával és árpával

2016. január 12., kedd

Zöld saláta, babbal, tönkölybúzával és árpával

Azt hiszem kezdek helyre jönni és kihevertem már a karácsonyi menü áradatot. Bár egyre kevésbé kívánom az ételt és napi háromnál nem tudok többször enni. Így az ötszöri étkezés ötletét egyenlőre elvetettem. Egy kis diéta úgysem árt néha. A frissen facsart gyümölcslé viszont nagyon megy reggelire. Tolom a céklát, almát, narancsot, mandarint, ananászt, tehát mindent ami szezonális. E mellett a salátát sem vetem meg. Amennyiben van otthon árpa és tönkölybúza megfőzhetjük, de nagyon jó a Chirio-nak ez a vegyes konzervje.







Zöld saláta, babbak, tönkölybúzával és árpával
Hozzávalók:
1 Chirio bab konzerv (árpával és tönkölybúzával)
1 piros hegyes paprika
1 szál újhagyma
1/2 fej jégsaláta
8 koktél paradicsom
10 dkg fetasajt
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál méz
1 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál friss darabolt petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A jégsalátát, a paprikát, a paradicsomot és az újhagymát feldaraboljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervet. A dresszinghez  kikeverjük az olívaolajat a balzsamecettel, a mézzel és kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Ráöntjük a salátára. Kockára vágott fetasajtot és friss, darabolt petrezselymet adunk hozzá. Frissen fogyasztjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...