Koskacukor: Zsályás grill szeletek, rokfort mártással

2016. január 27., szerda

Zsályás grill szeletek, rokfort mártással

Jó lenne már egy kertes házban lakni. Esküszöm én még télen is grilleznék. Szeretek szabadtéren sütögetni. Mindkettőnk nagy álma egy kinti grill terasz, ahol eltölthetnénk az egész nyarat. Nah, de egyszer az álom valóra válik. Most maradok a konyhai panini sütőmnél, amiben nem csak finom szendvicsek készülnek, hanem húst is lehet grillezni.
Sajt mártással és édesburgonyával kiegészítve válik teljessé a menü.







Zsályás grill szeletek, rokfort mártással 
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szelet sertéscomb
3 teáskanál szárított zsálya
3 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál szerecsendió
4 evőkanál olívaolaj


Rokfort mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg fehér tönkölyliszt
5 dl tej
10 dkg roqfort 
só, bors
szerecsendió

Madársalátához:
madársaláta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
só, bors

Továbbá:
édesburgonya
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A hús szeletek mindkét oldalát kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal, majd mindegyik szeletet megkenjük a páccal. A grill sütőnket vagy panini sütőnket felmelegítjük, mindkét oldalát készre sütjük.
A mártáshoz, a vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet csomómentesre, majd lassan felöntjük tejjel. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a sajtot és végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A salátát (helyettesíthetjük bármilyen kedvenccel) megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olívaolajhoz adjuk a balzsamecetet, a frissen facsart citromlevet, a mézet és végül sóval, borssal ízesítjük. Ezzel locsoljuk meg salátánkat.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony hasábra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...