Koskacukor: Kókuszos-mangós csirkemell kesudióval

2016. február 16., kedd

Kókuszos-mangós csirkemell kesudióval

Mai napom elég gyorsan eltelt, ráadásul jó hírrel indult. Legalábbis bizakodó volt számomra, de ez majd csak a későbbiekben derül ki. Néha vannak napok, amikor annyira nyugodt vagyok, hogy egyszerűen senki nem bosszanthat fel és semmi nem dühít. Ez a nap pont ilyen volt. Éppen ezért választottam ezt a kicsit édes, kicsit fűszeres, krémes kókuszos-mangós csirkemellet. Érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes. Jó nem a kedvencek között van, de szerintem eléggé összhangban van.






Kókuszos-mangós csirkemell kesudióval
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olaj
10 dkg kesudió
1 nagy mangó
1 kaliforniai paprika
4 dl kókusztej
2 dl víz
2 evőkanál curry fűszerkeverék
3 cm friss gyömbér

2 púpos teáskanál keményítő

jázmin rizs

Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Közben meghámozzuk a mangót, eltávolítjuk a magját, majd feldaraboljuk a paprikával együtt. A csirkéhez adjuk, majd fűszerezzük curryvel, friss reszelt gyömbérrel és sóval. Felöntjük kókusztejjel és később annyi vízzel pótoljuk, hogy szaftos maradjon. Közepes lángon főzzük 30-40 percig. Ezután mehet hozzá a kesudió. (Amennyiben csak sózottra lelünk, akkor figyeljünk arra, hogy mennyire sózzuk a csirkét.) További 20 percig főzzük. A keményítőt kikeverjük kevés vízzel, majd ezzel besűrítjük.
Főtt jázmin rizssel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...