Koskacukor: Mézes-mustáros csirkecomb

2016. február 29., hétfő

Mézes-mustáros csirkecomb

Hétvégén szép tavaszias idő volt. Az esőt már a hátam közepére sem kívánom már, ugyanis ma szintén sikerült egy ernyős hazatekeréssel elindulni a munkahelyemről. Jó lenne már sapka nélkül indulni reggel és a tavasziasabb ruhákat előbányászni. Holnaptól már márciust írunk, úgyhogy bízom abban, hogy lassan eljön ez az idő és már nem kell sokáig várni rá. Szép tulipános, tavaszias képekkel hoztam ezt az egyszerű, finom mézes-mustár csirkecombokat, amihez krémes, édesburgonyás burgonyapüré készült.









Mézes-mustár csirkecomb
Hozzávalók 4 személy részére:
8 db csirkecomb
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
2 teáskanál magos dijoni mustár
2 teáskanál méz
só, őrölt bors

Édesburgonyás burgonyapüréhez:
40 dkg édesburgonya
30 dkg burgonya
2 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
1 dl tej

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A csirkecombok bőrét eltávolítjuk, majd a combokat megsózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajat hevítünk egy magas falú serpenyőben, amihez hozzáadjuk a kétféle hagymát, pár percig dinszteljük. Ráfektetjük a csirkecombokat, rácsurgatjuk a mézet, majd felöntjük borral. Fedő alatt 40-45 perc alatt puhára pároljuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel, a kész combokra öntjük. Ezután fedő nélkül főzzük további 10-15 percig.
A burgonyapüréhez a kétféle burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízbe puhára főzzük. Krémesre összetörjük a vajjal, a tejföllel és a tej hozzáadásával. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...