Koskacukor: Tárkonyos-citromos, tejszínes csirkemell

2016. február 7., vasárnap

Tárkonyos-citromos, tejszínes csirkemell

A mai napom kész katasztrófa volt. Kétszer sütöttem piskótát, az első a kukába landolt, nem azért mert rossz lett valamiért, hanem mert piskótatekercset szerettem volna és bizony elmértem a lisztet véletlen, ami miatt kemény lett és eltört. De nem csak ezzel volt gond. Minden kiesett a kezemből és bármi amit kitaláltam balul sült el. Mind ezt saját magamnak köszönhetem, ugyanis az érzéseimet egyszerűen nem tudtam befolyásolni. A tegnapi bosszú hadjárat, ami magam ellen indult még mindig tart. Amiről persze senki sem tehet és próbálom mindig pozitívan felfogni a dolgokat, de ez esetben nem sikerül. Pár nap azt hiszem vagy valami jó hír helyre zökkenthet azt hiszem. Jelen pillanatban, ha hullámvasúton ülnék zuhannék lefele... Néha, amikor a fizikai fájdalomnál rosszabb a lelki, vagy amikor nem tudjuk eldönteni, melyik fáj jobban, akkor tényleg nagy a baj. Alszok egy párat és bízom benne, hogy minden jobb lesz.
De addig is hozom a hét legfinomabb csirkés receptjét.







Tárkonyos-citromos, tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 személy részére:
1 fej vöröshagyma
80 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
2 teáskanál tárkony
1 citrom reszelt héja
só, bors
20 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 teáskanál keményítő
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. A csirkemellfilét kisebb kockákra daraboljuk, vaj hozzáadásával fehéredésig pirítjuk.  Megszórjuk tárkonnyal, reszelt citromhéjjal, sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a zöldborsót, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük tovább, amíg a borsó megpuhul. A tejszínt kikeverjük a keményítővel és a mustárral, majd besűrítjük vele a kész tárkonyos csirkét. Frissen facsart citromlével ízesítjük.
Főtt tésztával és friss petrezselyemmel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...