Koskacukor: Csokis-mogyorós puding, kókuszkockával pohárban

2016. március 15., kedd

Csokis-mogyorós puding, kókuszkockával pohárban

Ebből a hosszú hétvégéből lehetne mondjuk minden hónapban legalább kettő. :) Na jó, beérném egyel. Nem unatkoztam, mert két vendégségbe is voltunk, bicikliztünk, pakolásztunk, takarítottunk, főztünk, úgyhogy elég mozgalmasra sikeredett. Ezért sem írtam az elmúlt napokban, mert már abszolút nem maradt rá időm. De tudjátok, ami késik nem múlik, tehát itt is vagyok egy finom ünnepi desszerttel. Házi puding, csupa kókuszos piskótával egy pohárban.









Csokoládés-mogyorós puding, kókuszkockával pohárban
Hozzávalók 8 pohárhoz:
Csokoládés-mogyorós pudinghoz:
3 evőkanál kukoricakeményítő
4 dl tej
10 dkg nyírfacukor
7 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mogyoró
25 dkg mascarpone

Kókuszos piskótához:
4 tojás
2 evőkanál görög joghurt
7 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg kókuszliszt
3 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai

Tetejére:
kókuszreszelék

Elkészítés:
A tejből 3 dl-t felforralunk a cukorral együtt, a maradékkal kikeverjük a keményítőt, majd besűrítjük. Hozzáadjuk még forró a csokoládét és a darált mogyorót, elkeverjük és hűlni hagyjuk. A mascarpone hozzáadásával krémesre keverjük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a joghurtot. A száraz alapanyagokat tálba mérjük. A tojások fehérjét habbá verjük a cukor másik felével. A felvert habot felváltva a száraz alapanyagokkal a krémes tojássárgájához adjuk. Óvatosan összeforgatjuk, majd egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített 180°C-os sütőbe 20 perc alatt készre sütjük. Melegen kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát apró kockákra daraboljuk. A poharakba először egy-egy kanál krémet kanalazunk, amire piskóta kockákat halmozunk, majd így rétegezzük tovább. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...