Koskacukor: Répás zabkeksz

2016. március 7., hétfő

Répás zabkeksz

Nem éppen egy húsvéti locsolkodó váró süti, hiszen ha már van pálinka meg mindenféle üdítő, alkohol tartalmú ital, akkor nehogy már pont egy egészséges sütivel készüljünk. Viszont magunknak otthonra jó választás lehet, akár reggelire, kávé mellé vagy éppen uzsonnára. Nagyon finom puha, sokáig friss marad és ami tényleg mellette szól, hogy tele van egészséges alapanyagokkal, e mellett sok ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában is.







Répás zabkeksz
Hozzávalók 30 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre apró szemű zabpehely
1 bögre zabliszt
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál kókuszcukor
1/3 bögre extraszűz olívaolaj
1/3 bögre dióolaj
1/2 bögre darált dió
1/2 bögre mazsola
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 narancs reszelt héja
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só

Elkészítés:
A kétféle liszthez adjuk a zabpelyhet, a sütőport, a fahéjat és a sót. A tojást kikeverjük a cukrokkal és a kétféle olajjal. Beletesszük a vaníliát és a narancshéjat. Beleforgatjuk a répát, a diót és a mazsolát. Hozzávegyítjük a száraz alapanyagok elegyét, majd jól összedolgozzuk. A masszából golyókat formázunk, a tenyerünkben ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni.

Tipp: zárható dobozban tárolva sokáig puha marad.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...