Koskacukor: Sütőkövön sült, ötsajtos pizza

2016. március 24., csütörtök

Sütőkövön sült, ötsajtos pizza

Szinte mindenféle sajtot szeretünk és éppen ezért elég ritka helyzet az, hogy a hűtőbe ne legyen két-három fajta. Általában betárazok belőle, főleg ha van egy-egy jó akció. Megválogatom és a jobb minőségűek közül választok. Ez a pizza is úgy született, hogy kinyitottam a hűtőt és tele volt többféle sajttal, így ez került most hangsúlyba. Sütés közben az igazipizza által forgalmazott pizzakővel vált finom ropogóssá a tészta.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában is.











Sütőkövön sült, ötsajtos pizza
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg liszt
5 g friss élesztő
1 kávéskanál só
2 dl hideg víz
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
a  paradicsomszószhoz:
25 dkg konzervparadicsom
10 bazsalikomlevél
1 rozmaringág
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj

frissen őrölt bors

A  feltéthez:
10 dkg camembert
10 dkg rokfort
10 dkg gouda
10 dkg mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
A liszteket dagasztótálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, az olajat és a vizet, majd rugalmas, kicsit lágy tésztát dagasztunk belőlük. Kelesztőtálban hűtőbe tesszük legalább 4 órára. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd kb. 32 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Sütőpapírra helyezzük, letakarjuk. Így pihentetjük addig, amíg a feltéttel elkészülünk.
A paradicsomot a bazsalikom- és a rozmaringlevéllel, a fokhagymával és az olívaolajjal krémesre turmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. A camembert és a rokfort sajtot felkockázzuk, a többit lereszeljük.
A tésztát megkenjük a szósszal, megszórjuk a sajtokkal, néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. A sütőt a sütőkővel együtt 220 fokosra melegítjük. A sütőpapírt a pizza körül méretre vágjuk, így együtt a lapátra húzzuk, majd a sütőkőre csúsztatjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...