Koskacukor: Zabpehely bundás csirkemell, saláta ágyon, buggyantott tojással

2016. március 2., szerda

Zabpehely bundás csirkemell, saláta ágyon, buggyantott tojással

Hétvégén vacsira könnyű, salátás, de mégis laktató étel került az asztalra ugyanis egy ünnepi ebéd után már mit is kívánhatnánk tele pocakkal. Viszonylag gyorsan elkészíthető, csupán darált zabpehelybe és tojásba forgatott kevés olívaolajon kisült omlós csirkemellet tálaltam, ropogós salátával, amire finom bazsalikomos öntet került némi sajttal. Lehet összetett és a lista is kicsit hosszú, de szerintem találunk mindent otthon. Ebédre is jó választás lehet, de akkor kicsit nagyobb adagot készítsünk, biztos ami tuti. :)








Zabpehely bundás csirkemell, saláta ágyon, buggyantott tojással
Hozzávalók 4 személy részére
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg zabpehely
só, bors
2 tojás
olívaolaj

A tálaláshoz:
jégsaláta
koktél paradicsom
10 dkg  Asiago sajt

Az öntethez:
3 dl joghurt
10 bazsalikomlevél
1 teáskanál majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál worcestershire szósz

frissen őrölt bors

A pirítóshoz:
4 szelet kenyér
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 rozmaringszál

Továbbá:
4 tojás

Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sóval és borssal megszórjuk. A tojásokat felverjük, a zabpelyhet késes robotgéppel apróra daráljuk. Megforgatjuk a hús szeleteket először a tojásban, majd a zabpehelyben. Felhevített olívaolajra helyezzük, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Nem kell sokáig sütni, csak amíg színt kap, így biztos nem fog kiszáradni.
A jégsalátát feldaraboljuk, a koktél paradicsomokat cikkekre vágjuk, tányérokra halmozzuk. A kisült csirkemellet felcsíkozzuk és a tetejére tesszük.
A pirítóshoz a fokhagymát összetörjük, olívaolajon megfuttatjuk a rozmaringgal együtt, majd ráhelyezzük a kenyér szeleteket, mindkét oldalát megpirítjuk.
Az öntethez minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, krémesre turmixoljuk.
A tojáshoz vizet forralunk, majd csökkentjük a lángot. A tojásokat egyesével pohárba törjük, vízbe engedjük. Egyszerre eggyel dolgozzunk. Kb. 3 perc elteltével szűrőkanál segítségével kiemeljük, majd a zabpelyhes csirkeszeletre engedjük.  A sajtot rá morzsoljuk vagy reszeljük, meglocsoljuk a bazsalikomos öntettel és pirítóssal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...