Koskacukor: Kókuszos kuglóf lime-os joghurttal

2016. április 11., hétfő

Kókuszos kuglóf lime-os joghurttal

Nem akarok senkit rászoktatni arra, hogy a kávé mellé kell egy kocka sütemény vagy bármilyen más édesség, de ha hétvégén van időnk sütni, akkor érdemes egy ilyen üde, friss, savanykás kuglóffal kezdeni. Tökéletes választás kávé mellé, de bármikor hozzányúlhatunk és könnyen csúszik hozzá egy-két pohár limonádé is. Egyébként a kávét cukor nélkül iszom és tényleg csak a hétvégi desszertet eszem meg hozzá délután. Jah, és kávét is csak hétvégén iszok délután, egyébként a reggeli egy a megszokott. De azért azt tudjuk, hogy egy kávé kedvelt társadalomban élünk és többen is szívesen fogyasztják a nap szinte bármely szakaszában. Mindenféle kókusz termék felhasználásával készült, így egészséges maradt, ráadásul egy ízesített joghurttal lett beborítva és nem egy zsíros tejszínhabbal.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.








Kókuszos kuglóf lime-os joghurttal
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre fehér tönkölyliszt + kevés a formához
3/4 bögre kókuszliszt
1 bögre kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
3/4 bögre kókusztej
1/2 bögre olaj + kevés a formához
3 evőkanál kókuszcukor
3 evőkanál nyírfacukor
3 evőkanál vaníliás cukor
7 tojás

a tetejére:
1 bögre görög joghurt
1 lime
1 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:
A tönköly- és kókuszlisztet kimérjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A tojások sárgájához vegyítjük a kókuszcukrot, a nyírfacukrot, a vaníliát, a kókusztejet és az olajat, majd habosra keverjük. Beleszórjuk a száraz anyagokat, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, 2-3 részletben a masszához kanalazzuk, és óvatosan összeforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A formát kikenjük olajjal, megszórjuk liszttel. Beleöntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, majd 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A formában hagyjuk 15 percig, majd óvatosan kiborítjuk. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A lime levét kifacsarjuk, az egyik felével megkenjük a kuglófot, a másik felét a görög joghurttal keverjük ki, amit a tetejére öntünk. Reszelt lime-héjjal és kókuszreszelékkel díszítjük.






http://kokuszvilag.hu/termek/meru-extra-szuz-kokuszliszt/
http://kokuszvilag.hu/termek/kokuszcukor/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...