Koskacukor: Sóban sült fűszeres csirke

2016. április 12., kedd

Sóban sült fűszeres csirke

Biztos hallottatok már a sóban sült csirkéről. Balázs már egy ideje rágja a fülemet, hogy mikor lesz már, mert már az ízére sem emlékszik, de az tuti, hogy nagyon finom. Oké, legyen. Beadtam a derakamat és elkészítettem. Igazából a csirke bármely részéből megsüthetjük annak függvényében ki mit szeret. Ez most egy komplett darabolt csirke volt. Egy-két fűszeren kívül csupán egy kiló sóra van szükségünk. Amennyiben nagyobb a tepsink és nagyobb mennyiséget szeretnénk, akkor ez lehet több is. A köret sima vagy édesburgonya illetve saláta.









Sóban sült fűszeres csirke
Hozzávalók 4 személy részére
a sóban sült csirkéhez:
1 csirke feldarabolva
1 kg só
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt rozmaring

frissen őrölt bors

a sült édesburgonyához:
édesburgonya
olívaolaj
balzsamecet
só, bors

a tavaszi salátához:
1/2 fej jégsaláta
1 csomó retek
1 paprika
2 paradicsom
1 uborka
2 szál újhagyma

a dresszinghez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál málnaecet
2 teáskanál magos dijoni mustár
1 teáskanál méz
1 teáskanál morzsolt bazsalikom

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A darabolt csirkét sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fűszerekkel. Egy közepes méretű tepsiben elsimítjuk a sót, majd elhelyezzük rajta a csirkét. Előmelegített 180°C-os sütőbe helyezzük és kb. 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Függ attól, hogy mekkora csirkénk és melyik részét sütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, hasábra vágjuk. Megspricceljük olívaolajjal és balzsamecettel, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Előmelegített 200°C-os sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A dresszing hozzávalóit kikeverjük, majd a zöldségekre öntjük. Jól megkeverjük és találásig hűtőbe tesszük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...