Koskacukor: Spenóttal töltött csirkemell, zöldborsós polentával

2016. április 10., vasárnap

Spenóttal töltött csirkemell, zöldborsós polentával

Ma elég korán keltem, majd tízig sikerült is mindent megfőznöm. Ez egyébként pont nem most készült, ugyanis eléggé időigényes. Ráadásul még mosogatni is kell utána rendesen. Na jó, akinek van mosogatógépe annak könnyű, bár abba is be illetve ki kell pakolni. Néha amikor több időnk van a konyhában tölteni vállaljunk be egyszer-egyszer egy bonyolultabb fogást.







Spenóttal töltött csirkemell, zöldborsós polentával
Hozzávalók:
a spenóttal töltött csirkemellhez:
80 dkg csirkemell

frissen őrölt bors
30 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
15 dkg ricotta
10 dkg mozzarella
4 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
olívaolaj

a zöldborsós polentához:
1 bögre kukoricadara
2 bögre víz
4 evőkanál vaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors

1 bögre zöldborsó

a paradicsom mártáshoz:
4 dl sűrű paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt majoranna
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:
A csirkemellet enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A spenótot leforrázzuk, 10 percig a vízben hagyjuk. Lecsöpögtetjük, apróra daraboljuk. A ricottát kikeverjük a reszelt mozzarellával és a spenóttal. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellre kanalazunk a töltelékből, feltekerjük, majd bepanírozzuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megspricceljük olívaolajjal, majd előmelegített 200°C-os sütőbe 40 perc alatt készre sütjük.
A zöldborsós polentához, a kukoricadarát dupla mennyiségű vízbe megfőzzük, vajjal kikeverjük. A zöldborsót megpároljuk, villával összetörjük és a polentához adjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Fóliával kibélelünk egy kisebb jénait vagy tepsit és belekanalazzuk, majd egyenletesen elsimítjuk. Teljesen hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, majd vékony csíkokra felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a csirke alá betoljuk. 20 percre.
A paradicsom mártáshoz az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd lassan sűrű paradicsomlével felöntjük, közben csomómentesre keverjük. Zúzott fokhagymával, fűszerekkel, sóval és borssal ízesítjük.
A spenóttal töltött csirkemellet, zöldborsós polentával tálaljuk, amit paradicsom mártással meglocsolunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...