Koskacukor: Tejfölös csirkepaprikás kapros galuskával

2016. április 28., csütörtök

Tejfölös csirkepaprikás kapros galuskával

Szerintem sokan tudnak tejfölös csirkepaprikást főzni és igazából nem is a recepten van a hangsúly, hanem azon, hogy bizony szoktam néha hagyományos ételeket főzni. Íme itt a bizonyíték. Általában egészben kerülnek a combok a paprikáshoz, de azért mégsem én lennék az, ha nem mutatnék be egy másik változatot. Joghurttal és kapros galuskával tálaltam!










Tejfölös csirkepaprikás kapros galuskával
Hozzávalók 4 személy részére
1 kg filézett, bőr nélküli csirkecomb
2 vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
1 dl víz
2 evőkanál fűszerpaprika

frissen őrölt bors
1,5 dl tejföl
1 evőkanál fehér tönkölyliszt

a kapros galuskához
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg rétesliszt
2 tojás
1 kávéskanál só
1 csokor kapor
1 dl víz

Elkészítés:
A csirkecombokat feldaraboljuk kisebb kockákra. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megdinszteljük, hozzátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük borral és vízzel, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel. Amikor kész a paprikás, hozzáadunk egy pár kanál szaftot a tejfölhöz és miután elvegyítettük benne, besűrítjük vele.
A galuskához a liszteket kimérjük, hozzáadjuk a tojást, a sót és a darabolt kaprot. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágyabb, szaggatható tésztát kapjunk. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet és pár perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és a paprikás mellé tálaljuk.
Joghurttal vagy tejföllel kínáljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...