Koskacukor: Vaníliás jegeskávé

2016. május 18., szerda

Vaníliás jegeskávé

A következő recept nagyon egyszerű és ami jó benne, hogy nem is gondolnánk milyen gyorsan összehozható. Mélyhűtőből előkapjuk a fagyit, egy lefőzött kávé, turmix és már ihatjuk is a nap bármely szakaszában. Akár még desszertként is megállja a helyét!
Jön a nyár, jön a jó idő, a kánikula és azt hiszem, ilyenkor nincs olyan ember, aki ellene tudna állni. Természetesen amennyiben, a kávé a kedvenceink közé tartozik.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.







Vaníliás jegeskávé
Hozzávalók 2 pohárhoz
2 dl főzött kávé (kihűtve)
1,5 dl hideg tej
2 gombóc vaníliafagylalt
2 jégkocka

a díszítéshez
őrölt fahéj

Elkészítés:
Minden hozzávalót a Russell Hobbs Aura Mix & Go Pro Turmix palackjába teszünk, rácsavarjuk a késsel ellátott tetőt, majd a tartályt a készülékházra helyezzük. Pár másodperc alatt összeturmixoljuk a tartalmát. A nedűt poharakba töltjük, és meghintjük fahéjjal. Azonnal fogyasztjuk. Ízlés szerint tovább édesíthetjük mézzel, illetve a díszítéshez fahéj helyett használhatunk kakaóport.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...