Koskacukor: Tésztasaláta zöld pestos csirkemellel

2016. július 12., kedd

Tésztasaláta zöld pestos csirkemellel

Ismét hőség, majd hétvégére huszonpár fok. Mondja meg nekem valaki, hogy ez normális? A lényeg, ha jövő héten nyaralni megyünk fantasztikusan dög meleg lesz. :) Szerintem ilyenkor hatszor meggondolja az ember, hogy bekapcsolja e a sütőt és inkább készít valami egyszerű salátát vagy süt gyorsan egy-két szelet húst, de még a hideg gyümölcs leves is jól eshet ebben a hőségben.
Most maradjunk a salátánál, ami eléggé tartalmas, hiszen van benne szénhidrát, fehérje, zöldség... szóval minden amire szükségünk lehet, hogy túléljünk egy napot!









Tésztasaláta zöld pestos csirkemellel
Hozzávalók 4 személy részére
20 dkg tészta

a zöld pestos csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál zöld pesto

frissen őrölt bors
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 dl száraz fehérbor

továbbá:
40 dkg koktél paradicsom
25 dkg mozzarella golyók
4 szál újhagyma
2  kaliforniai paprika

Elkészítés:
Bármilyen általunk választott salátának megfelelő tésztából kifőzzük a kimért mennyiséget, sós lobogó vízben, arra ügyelve, hogy "aldente" maradjon.
A csirkemellfilét felkockázzuk, olívaolajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk továbbá a zöld pestot, a frissen facsart citrom levét és a száraz fehérbort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd magas lángon fedő nélkül lepirítjuk. A visszamaradt szafttal együtt a kifőtt tésztához adjuk. A paradicsomot cikkekre, az újhagymát karikára a paprikát pedig kockákra daraboljuk. A mozzarella golyókkal együtt a tésztával összeforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe helyezzük és hidegen tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...