Koskacukor: Áfonyás-joghurtos fagylalt

2016. augusztus 8., hétfő

Áfonyás-joghurtos fagylalt

Az idén szerencsések voltunk, mert majdnem 10 kg áfonyát vásároltunk, amiből készült közel 20 üveg lekvár, került a mélyhűtőbe 4 kg és még likőrrel is próbálkoztunk. A sárgabarack után az áfonya a kedvenc lekvárom és nem csak nekem, hanem a férjemnek is. Na jó, nála még a csokis meggy azt hiszem a kettő között van. A rántott camembert, áfonya lekvárral... bármikor jöhet. De akár télen is készíthetünk belőle joghurt tortát vagy éppen áfonyás fagylaltot. Hiszen az alapja az előre elkészített lekvár.
Akkor nézzük is meg, hogyan lephetnénk meg a családot egy szénhidrát csökkentett, áfonyás-joghurtos fagylalttal, amit otthon is elkészíthetünk bármikor.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.








Áfonyás-joghurtos fagylalt
Hozzávalók 1 l-hez:
70 dkg görög joghurt
30 dkg áfonya
10 dkg nyírfacukor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
Az áfonyát felfőzzük a nyírfacukorral, közben frissen facsart citromlével és vaníliakivonattal ízesítjük. Kis lángon tovább rotyogtatjuk, amíg a lé be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk. A görög joghurthoz keverjük, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap fagylaltgépbe töltjük, kb. 30 perc alatt fagyos állagúra kevertetjük. Zárható dobozban mélyhűtőbe helyezzük. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát egyből dobozba, majd mélyhűtőbe tesszük. Óránként kivesszük, és amennyire tudjuk, a fagylaltot átkeverjük. Ezt a műveletet legalább 3-4-szer megismételjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...