Koskacukor: Almás-körtés csirkecomb, mazsolás kölessel

2016. augusztus 24., szerda

Almás-körtés csirkecomb, mazsolás kölessel

Amikor jön az alma, körte, szilva szezon, olyankor szívesen felhasználom hús ételekhez is, főleg vöröshagymával és fokhagymával egyben sütve az igazi. Olyan ízkombinációt tudnak adni a húsnak, hogy szinte alig szükséges fűszerezni. Jó, tudom nem mindenki szereti a gyümölcs-hús párosítást, természetesen ez most azoknak szólt, akik ennek az ellenkezője. De nagyon finom a szőlő és a füge is, főleg akkor, ha valamilyen ízletesebb, erősebb sajttal van kombinálva.
Tetszés szerint lehet variálni, a recept nagyon egyszerű és alig kell hozzá valami. Köretként a mazsolás kölest ajánlom, de egy krémes burgonyapüré vagy akár vele sült burgonya is tökéletes lehet.








Almás-körtés csirkecomb, mazsolás kölessel
Hozzávalók  4 személy részére
4 egézs csirkecomb
frissen őrölt bors

3 alma
3 körte
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
4-5 szál kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj

a mazsolás köleshez:
25 dkg köles
4 evőkanál mazsola
1/2 teáskanál morzsolt rozmaring
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A csirkecombokat egészben hagyva sózzuk és borsozzuk. A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk felkarikázzuk, a fokhagyma gerezdeket egészben hagyjuk. Egy közepes jénait kikenünk olívaolajjal. Rétegezve elhelyezzük az aljára a gyümölcsöket és a hagymát. Tetejére tesszük a combokat és a kakukkfüvet. Aláöntjük a bort, lefedjük alufóliával, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1 óra hosszára, fólia nélkül további 15 percre.
A kölest dupla mennyiségű vízbe megfőzzük a mazsolával együtt. Közben morzsolt rozmaringgal, borssal és sóval fűszerezzük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...