Koskacukor: Citromos granola

2016. augusztus 23., kedd

Citromos granola

Már nagyon régóta magam készítem a reggeli müzlimet, így legalább tudom mi van benne és mennyi a hozzáadott cukor. Egyébként mostanában a hétköznapi reggelimet az általam készített granola, joghurt, és gyümölcs egészíti ki. A legjobb este bekeverni, egy kevés tejjel felönteni, másnap reggelre tökéletesre megpuhul és az emésztéssel sem lesz probléma. Az biztos, hogy tele van egészséges alapanyagokkal, mindenféle vitaminnal és délig tartó energiát ad. Nem beszélve arról, hogy egy diétába tökéletesen beilleszthető. Nah, én nem is a diéta miatt választom ezt reggelire. :) Annál inkább a sok vitamin és az egészségesebb táplálkozás az amit szem előtt tartok.
Bármilyen idény gyümölcsöt darabolhatunk bele, sőt ízesíthetjük kakaóporral, fahéjjal, egy kevés mézzel.



 



Citromos granola 
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre nagy szemű zabpehely
1/4 bögre lenmag
1 bögre darabolt dió
1/4 bögre puffasztott amaránt
3 evőkanál chiamag
1/2 bögre mazsola
1/2 bögre aszalt áfonya
1/4 bögre aszalt szilva
1/4 bögre aszalt sárgabarack

továbbá:
2 evőkanál méz
1 citrom leve
2 citrom reszelt héja
3 evőkanál dióolaj

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsök kivételével mindent tálba mérünk. A mézet felolvasztjuk, hozzáfacsarjuk 1 citrom levét, belereszeljük 2 citrom héját, és elkeverjük a dióolajjal.
​​A kimért alapanyagokhoz keverjük. Az elegyet sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt megpirítjuk, közben 2-3-szor átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön. Az aszalt gyümölcsöket feldaraboljuk, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk. A granolát a sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd jól záródó dobozba tesszük. Légmentesen lezárva több hétig is megőrzi frissességét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...