Koskacukor: Fehér csokoládés frapucsínó sós karamellel

2016. augusztus 10., szerda

Fehér csokoládés frapucsínó sós karamellel

Gyönyörű cukorkákkal dolgozhattam, amik egyébként nagyon ötletesek, fel lehet dobni velük egy bulit vagy egy szép terítéket is. Kínálhatjuk kávé mellé például ezt a kávébab alakú formacukrot, amivel igazán meglephetjük vendégeinket. Igaz holnap már nem lesz kánikula, de ki ne tudna meginni egy fehércsokis frapucsínót, amihez ráadásul még sós karamell is készül.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.



 





Fehér csokoládés frapucsínó sós karamellel
Hozzávalók 2 személyre:
a kávéhoz
2 dl frissen főtt kávé
2 dl hideg tej
4 dkg fehér csokoládé

a sós karamellhez
10 dkg cukor
4 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
60 ml habtejszín
1 csipet fleur de sel

a tálaláshoz
tejszínhab
kávébab alakú formacukor

Elkészítés:
A fehér csokoládét a még forró kávéhoz adjuk, olvadásig keverjük, majd hűlni hagyjuk. Felöntjük hideg tejjel, ízlés szerint tovább édesíthetjük.
A sós karamellhez a cukrot tapadásmentes, magas falú edénybe szórjuk. Közepes hőfokon, keverés nélkül addig melegítjük, amíg teljesen elolvad, és eléri a kívánt színt. Először a vajjal keverjük össze, majd a habtejszínt is hozzávegyítjük. A karamellt addig főzzük tovább, amíg csomómentes, sima állagú nem lesz. A fleur de sellel vagy sóval ízesítjük.
A fehér csokoládés tejeskávét poharakba töltjük, tejszínhabot nyomunk a tetejükre, a karamellel díszítjük, és formacukorral tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...