Koskacukor: Káposztás csirkemell

2016. augusztus 4., csütörtök

Káposztás csirkemell

Egyik kedvenc köretünk télen-nyáron a párolt káposzta. Jöhet lilából vagy fehérből, én még magában is el vagyok vele. A legutóbb, amikor nyaralásról hazafelé tartottunk, azon a borús napon azon gondolkodtam, hogy mit is kellene másnap ebédre készíteni. Ezt a finomságot ötlöttem ki, amiért a férjemtől dicséretet is kaptam. Eléggé hagyományos és egyszerű ízekből áll, ráadásul tényleg kicsi erőfeszítéssel elkészíthető. Amennyiben van kedvünk begyújtani a sütőt, akkor feltétlen készítsük el. Nálam a 40 fok sem akadály, ugyanis enni kell.






Káposztás csirkemell
Hozzávalók 4 személy részére:
a párolt káposztához
1 kg káposzta
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál méz

bors
3-4 babérlevél

továbbá
4 egész csirkemellfilé

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
morzsolt kakukkfű
15 dkg kockázott bacon
2,5 dl tejföl
15 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés:
A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivájjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk mézzel, amikor felolvadt felöntjük fehérborral és almaecetet adunk hozzá. Mellétesszük a babérlevelet, majd ráhalmozzuk a szeletelt káposztát. Átforgatjuk, fedő alatt kb. 40-45 perc alatt puhára pároljuk.
Egy közepes jénai aljára egyenletesen elosztjuk a káposztát. A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, morzsolt kakukkfűvel és így ráhelyezzük. A kockázott bacont a csirkemellfilékre tesszük, meglocsoljuk tejföllel és a végén megszórjuk reszelt mozzarellával.
Alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük kb. 1 óra hosszára. Az utolsó 10 percben fólia nélkül sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Krémes tejfölös, vajas burgonyapürével tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...