Koskacukor: Sültparadicsom-leves, parmezáncsipsszel

2016. augusztus 3., szerda

Sültparadicsom-leves, parmezáncsipsszel

Beindult a paradicsom szezon... ilyenkor anyáéknál a kertben napi több kiló is beérik, amiből természetesen sok saláta, lecsó, zakuszka, házi paradicsomlé és még sorolhatnám, hogy mik készülnek. Az idén terveztem házi ketchupot, bbq szószt és pizzaszószt is. Szerintem most lesz is időm rá, úgyhogy nem fogom kihagyni. Sajnos vagy nem sajnos szeretjük a pizzát és a hamburgert is, amikhez ezek az apróságok télen megkönnyíti a dolgomat. Indul az augusztusi befőzés.
De, ha már a paradicsomról van szó, akkor készítsünk belőle egy jó, krémes, sűrű levest.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.









Sült paradicsomleves, parmezán chipsszel
Hozzávalók 2 személyre
1/2 kg húsos paradicsom
olívaolaj

őrölt bors

továbbá:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szál friss bazsalikom levelei
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz darabolt konzervparadicsom (40 dkg)
frissen őrölt bors


a csipszhez:
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
A paradicsomot negyedeljük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A kétféle hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a sült és a konzervparadicsomot, valamint a bazsalikomlevelet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután felforrt, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint kevés vízzel hígíthatjuk.
A parmezánból egymástól viszonylag távol 1-1 púpozott teáskanálnyit kanalazunk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 200 fokos sütőben 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük. Teljesen kihűtjük. Tálaláskor a levesbe is morzsolhatjuk. Kínálhatunk mellé bruschettát is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...