Koskacukor: Áfonyás-almás palacsinta

2016. szeptember 6., kedd

Áfonyás-almás palacsinta

Reggelire vagy desszertnek is elkészíthetjük ezt az egészséges kelt palacsintát, amihez igazából bármilyen szezonális gyümölcsöt használhatunk. Áfonyához és almához is bármikor hozzájuthatunk, de később használhatunk banánt és még ragozhatnám a variációkat. Szóval mindenkinek az ízlésére és a fantáziájára bízom. Ami lényeges, hogy szénhidrát csökkentett, sok vitamin van benne és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amihez hozzá segített a steviával való édesítés is.









Áfonyás-almás palacsinta
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve:
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
1/2 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
2 tojás
1,5 dkg friss élesztő
1 és 1/4 bögre tej
1 csipet só
1 bögre reszelt alma
1 bögre áfonya

a sütéshez:
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj

a tetejére:
3 dl natúr joghurt
1/4 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
20 dkg friss áfonya

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, elvegyítjük benne a steviaport, a tojást, a sót, a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és az egészet csomómentesre keverjük. Letakarva, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Az almát óvatosan beleforgatjuk. A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, majd ecset segítségével kikenjük vele a forró palacsintasütőt. 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk bele, mindkettőt kerekre formázzuk. A palacsinták mindkét oldalát közepes hőmérsékleten megsütjük.
Steviaporral ízesített joghurttal, friss áfonyával tálaljuk.

Tipp: ha elfér a serpenyőben, egyszerre akár 4 palacsintát is süthetünk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...