Koskacukor: Almakrémleves márványsajtos pirítóssal

2016. szeptember 2., péntek

Almakrémleves márványsajtos pirítóssal

Ilyenkor ősszel lehet a legfinomabb almákat kapni, ráadásul van lehetőségünk arra, hogy válogassunk. Édes, savanyú, félédes, szaftos, kemény amit a legjobban szeretünk. Én személy szerint a savanykás, kicsit keményebb almákért rajongok, az édes valahogy nem áll közel hozzám. Így, ha sütök vagy főzök valamit, amihez almát használok, azokhoz is általában a savanykásat választom.
De természetesen ízlés szerint lehet variálni. Ez a finom krémleves, cukor nélkül készült, ráadásul semmilyen sűrítő anyagra nem volt szükség. Hidegen-melegen egyaránt tálalható.
Mellé egészségesebb fajta közül választva, teljes kiőrlésű bagetteket pirítottam márványsajttal a tetején.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.







Almakrémleves márványsajtos pirítóssal
Hozzávalók 4-6 személyre
1 kg savanykás alma
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál Almitas Stevia CrysaNova por
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 dl görög joghurt

a pirítóshoz:
30 dkg teljes kiőrlésű bagett felszeletelve
20 dkg márványsajt
extraszűz olívaolaj

a tálaláshoz:
szeletelt mandula

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és lábasba tesszük. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Közben fahéjjal, szegfűszeggel és steviaporral ízesítjük. Botmixerrel krémesítjük, majd a citromlével elvegyített joghurtot belekeverjük. Teljesen kihűtjük.
A bagettszeleteket megkenjük olívaolajjal, márványsajtot helyezünk a tetejükre, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
A hideg levest szeletelt mandulával és a meleg pirítóssal tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...