Koskacukor: BBQ kacsamell, kakukkfüves burgonyával

2016. szeptember 18., vasárnap

BBQ kacsamell, kakukkfüves burgonyával

Egy nagyon egyszerű, de mégis ízletes fogást készítettem, ami tökéletes lehet akár vacsorára is. Illetve, ha még az idő engedi akár grillezhetjük is pácolás után, csupán arra kell vigyázni, hogy nem szabad túl sütni, ugyanúgy mint a csirkemellet, mert bizony hamar kiszáradhat.  Szuper BBQ fűszerkeveréket találunk a Fűszerész webáruházban, ami nem csak szárnyasokhoz, hanem sertés és marhahúsokhoz is egyaránt ajánlani tudom. Tehát rövid leszek és ígérem kevésbé problémás, gyorsan elkészíthető receptet mutatok be.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.









BBQ kacsamell kakukkfüves burgonyával
Hozzávalók 4 személyre
2 egész kacsamellfilé
1/2 dl olívaolaj
2 evőkanál Joker BBQ fűszerkeverék
1 dl száraz fehérbor

a kakukkfüves burgonyához:
1 kg újburgonya
olívaolaj
2-3 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors


a tálaláshoz:
saláta

Elkészítés:
Az olívaolajjal elkeverjük a fűszerkeveréket, majd bepácoljuk vele a húst, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tűzálló tálba helyezzük, aláöntjük a fehérbort, és alufóliával lefedjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk.
Az újburgonyát jól megmossuk, cikkekre vagy félbevágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk morzsolt kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
A kacsamellet a burgonyával és friss salátával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...