Koskacukor: Édeskés currys csirkemell, zöldhagyma mártással

2016. szeptember 26., hétfő

Édeskés currys csirkemell, zöldhagyma mártással

Kicsit elvagyok havazva, pedig sokat főzőcskézek itthon és a receptek is gyűlnek, de valahogy olyan gyorsan eltelik az este, hogy későn már nehéz elkezdeni megírni a bejegyzést. Pedig nincs ám elfelejtve. Na jó, meg közben gyűjtögetem is, aminek azaz oka, hogy később is tudjak valami újat hozni, amikor kevesebb energiám lesz mind ehhez.
Viszont most egy nagyon finom egyszerű currys csirkemell receptet hoztam, hagymás zöld mártással, köretnek pedig szimplán csak párolt zöldbab és jázmin rizs. Szerintem ez így kerek főleg, ha valami könnyűre vágyunk. Nem beszélve arról, ha rövid idő alatt is szeretnénk elkészíteni.








Édeskés currys csirkemell, zöldhagyma mártással
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt csirkemellfilé
3 teáskanál édeskés curry
1 teáskanál kurkuma
50 ml olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

a zöldhagyma mártásához
3 szál újhagyma
1/2 csokor petrezselyem
10 bazsalikom levél
1 rozmaringszál levelei
só, bors
30 ml olívaolaj

továbbá:
40 dkg mirelit zöldbab
20 dkg jázmin rizs

Elkészítés:
Az olívaolajhoz adjuk a fűszereket illetve a zúzott fokhagymát, majd a csirkemellfiléket bepácoljuk vele. Forró serpenyőre helyezzük, mindkét oldalát megsütjük.
A mártáshoz a megpucolt hagymát a fűszernövényekkel együtt késes robotgépbe tesszük. Olívaolaj hozzáadásával krémesre turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük.
A zöldbabot fedő alatt készre pároljuk, a rizst pedig dupla mennyiségű enyhén sós vízben készre főzzük.
Tálalásnál a mártást a húsra kanalazzuk, mellé kanalazunk a rizsből és párolt zöldbabot helyezünk rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...