Koskacukor: Mini szendvics bagett

2016. szeptember 22., csütörtök

Mini szendvics bagett

A legutóbbi kiruccanásunkra sütöttem ezeket a mini bagetteket. Amikor megkaptam a Cookori által forgalmazott bagett formámat úgy éreztem rögtön ki kell próbálnom. Előtte küzdöttem a sütőpapírral történő elválasztással, ráadásul, hogy alul is megfelelően süljön mindig rácsra helyeztem. De ilyen ropogósra soha nem sikerült. Nem véletlen, hiszen a sok lyukacsok által átjárja a forró levegő teljesen, így egyformán sül. Ráadásul a formázás után azzal sem kell küzdeni, hogy milyen közel vagy távol legyen egymáshoz, hogy ne süljenek össze. Nem beszélve arról a formáját is megtartja.
Egy egyszerű recepttel kezdeném, amit gyorsan elkészíthetünk és tökéletes választás szendvicsekhez.







Mini szendvics bagett
Hozzávalók 8 db-hoz:
15 dkg búzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg fehér tönköly búzaliszt
2 kávéskanál só
1 teáskanál méz
2 dkg friss élesztő
3 dl víz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A liszteket tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót, az olívaolajat és a mézet. Víz hozzáadásával könnyű, rugalmas kissé lágy tésztát dagasztunk belőle. Kelesztő tálba helyezzük 1 órát pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyiket először zsemle alakúra formáljuk, majd egy kicsit hengerre és a végeket pedig jobban megsodorjuk az asztalon. Így lesznek csücskösek.
Formába helyezzük, letakarva duplájára kelesztjük
Előmelegített 180 fokos sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.
A formában hűlni hagyjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...