Koskacukor: Paradicsomos-fűszeres sült tarja, feta sajtos polenta felfújttal

2016. szeptember 29., csütörtök

Paradicsomos-fűszeres sült tarja, feta sajtos polenta felfújttal

Sokszor van úgy, hogy szívesebben főzök olyat, amit a férjem jobban szeret, mert szívesen járok a kedvében. Na meg persze én olyan nagy evő vagyok, hogy egy pár falattal bőven jól lakok. Ráadásul én vagyok inkább az, aki mindent megeszik. Persze, ha már főzök akkor az legyen egy kicsit más, mint a többi valamiben különleges egy kicsit. Szeretjük az újdonságot, az új ízeket és miért ne próbálnánk ki, ha már annyiféle ételvariáció létezik.
Az olasz ételek első helyen állnak nálunk, talán azért is, mert nagy paradicsom rajongók vagyunk. A krémes polentát pedig sajtokkal tálalva annyira megszerettük az utóbbi időben, hogy már több variációját kipróbáltam. Íme most egy feta sajtos felfújt.









Paradicsomos-fűszeres sült tarja, feta sajtos polenta felfújttal
Hozzávalók 4 személy részére:
a sült tarjához
4 vastagabb szelet tarja
frissen őrölt bors

50 dkg paradicsom
4 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregano
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 gerezd fokhagyma

a feta sajtos polenta felfújthoz
1 bögre kukoricadara
1,5 bögre tej
1,5 bögre víz
5 dkg vaj

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
10 dkg felkockázott feta sajt

a forma kikenéséhez
olívaolaj

Elkészítés:
A tarja szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk és egy közepes jénaiba helyezzük. A paradicsomot kockára daraboljuk és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, olívaolajjal, fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Jól összeforgatjuk, majd a hús szeletek tetejére kanalazzuk. Alufóliával letakarva, előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, közel 2 órán keresztül pároljuk. Közben figyeljünk rá, ha nincs alatta folyadék, kevés vizet önthetünk alá.
A tejet és a vizet összeöntjük, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és krémesre főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés szerecsendióval. Hozzáadjuk a vajat, majd egyesével a tojásokat is. Elvegyítjük benne a reszelt parmezán és a kockára vágott fetasajtot.
6-8 db szuflé formát (nagyságtól függően) kikenünk olívaolajjal, majd 3/4 részéig kitöltjük a kész polentával. Megszórjuk kevés parmezánnal mindegyik tetejét. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük 20-25 percre. A formákba hűlni hagyjuk egy kicsit, majd szépen kiborítjuk belőle és így tálaljuk a paradicsomos tarja mellé.
Adhatunk hozzá friss ruccolát vagy bármilyen salátát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...