Koskacukor: Sültalma-smoothie

2016. november 7., hétfő

Sültalma-smoothie

Amikor csak valami gyors édességre vágyom és nincs kedvem sütkérezni, akkor gyakran készítek valamilyen smoothiet. A recept mindig az, hogy végy egy gyümölcsöt, tegyünk hozzá növényi vagy állati tejet, joghurtot és turmixoljuk össze. A fűszerezést lehet variálni kedvünk szerint. Ihatjuk melegen vagy hidegen, ahogy éppen megkívánjuk. Kiválthatunk vele egy reggelit vagy vacsorát, sőt egy-két kanál zabpehellyel biztosan jól is lakunk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is. A díszítéshez a candyfour formacukorkákat használtam, ami természetesen ehet és ízesíthetjük vele a smoothie-kat.






Sültalma-smoothie
Hozzávalók 4 db 2 dl-es pohárhoz:
1-2 édes alma
1 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 dl víz
4 dl forró tej

a tálaláshoz:
őrölt fahéj
színes formacukrok

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, a magházát kivájjuk, a húsát kockákra daraboljuk. A mézet serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a gyümölcsöt. Aláöntjük a vizet, és addig pároljuk, amíg az alma puha nem lesz. A forró tejjel krémesre turmixoljuk. Tálalás előtt megszórjuk fahéjjal, és színes formacukrokkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...