Koskacukor: Kakaós, kandírozott narancsos mézes puszedli

2016. december 24., szombat

Kakaós, kandírozott narancsos mézes puszedli

Végre, eljött a kedvenc ünnepem! A legszebb ünnep az évben, amire öröm készülni és még, ha nagy fáradozással jár, akkor is megéri, mert az az időszak, amikor végre együtt van a család, ragyognak a fények, a fenyő illatozik, sok finomsággal megtelt asztalka terül elénk és ez az a pillanat, amikor egy kicsit megállunk és visszagondolunk az elmúlt évre. Hogy velünk mi is történt? Igazából kettő fontos dolog, az egyik, hogy eljött az a pillanat 16 év után, hogy június 25-én örök fogadalmat tettünk, a másikra még egy picit várni kell,de tudjuk, hogy a jövő évtől már minden máshogy lesz.
A vásárlás, sütés, főzés és készülődés közepette álljunk meg egy kicsit és osszuk meg egymással az év legszebb pillanatait, beszélgessünk sokat és figyeljünk egymásra. Teljen békésen, meghitten ez a gyönyörű ünnep.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak, ismerősömnek, barátomnak! 










Kakaós, kandírozott narancsos mézes puszedli
Hozzávalók 40 db-hoz:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
8,5 dkg mandulaliszt
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál holland kakaópor
1 tk. sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg méz
8,5 dkg vaj
2 evőkanál kandírozott narancshéj
1 tojás

a tetejére:
10 dkg étcsoki
2 evőkanál vaj
2 tk. méz

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fűszerkeveréket, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. A mézet és a vajat felmelegítjük és hozzáadjuk a kandírozott narancshéjjal és a tojással együtt. A puszedli tésztánkat összeállítjuk, fóliára tesszük, majd becsomagolva 1 éjszakára hűtőbe helyezzük.
Másnap egyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, picit felmelegítjük a kezünkkel, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszőlegesen választott szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 6-7 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hűlni hagyjuk.
Az olvasztott csokoládéhoz adjuk a vajat és a mézet, majd habzsákba vagy vékony zacskóba kanalazzuk, aminek kivágjuk a sarkát és feldíszítjük vele a puszedliket.
Miután megdermedt a csokoládé, dobozba tehetjük és így sokáig megőrzi puhaságát!
Vigyázat az illata mennyei, ha nem tesszük el, akkor gyorsan fogy! :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...