Koskacukor: Karamellel töltött mandulás linzer

2016. december 28., szerda

Karamellel töltött mandulás linzer

Az év utolsó karácsonyi bejegyzésem, ezután ígérem már csak valami szilveszteri ötleteket hozok. Bár a linzert nyugodtan süthetjük akár az újévre is, de jellemzően karácsonyra szoktuk. Készítsünk gyorsan egy finom sós karamellt, hagyjuk teljesen kihűlni. Gyorsan gyúrjunk be egy mandulás linzer tésztát, szaggassuk ki, süssük meg és töltsük be. Kész is a finom, különleges nassolni való.









Karamellel töltött mandulás linzer
Hozzávalók kb. 15-18 db-hoz:
15 dkg fehér tönkölylliszt
5 dkg mandulaliszt
10 dkg hideg vaj
5 dkg nyírfaporcukor
1 tojás

a töltéshez
sós karamell

Elkészítés:
A linzer hozzávalóit kimérjük, késes robotgépbe tesszük, majd addig járatjuk, amíg összeáll a tésztánk. Fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 1 óra hosszára.
Enyhén lisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 180 fokos sütőbe 6-7 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűltek, a már előre elkészített hideg sós karamellel megkenjük és összeragasztunk kettőt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...