Koskacukor: Narancsszörp

2016. december 30., péntek

Narancsszörp

Lassan elkezdődik a visszaszámlálás és elkezdődik egy új év. Szilveszterre készülődve ismét beindul otthon a készülődés, ha éppen mi várjuk a vendégeket és ilyenkor azon törjük a fejünket, hogy milyen sósakat, édeseket, ételeket és italokat kínáljunk fel. Ezt a narancsszörpöt pillanatok alatt elkészíthetjük, amit sokféleképpen felhasználhatunk. Alkoholos vagy mentes koktélokhoz, limonádékhoz, forró italokhoz vagy éppen sütemények elkészítéséhez.
Ilyenkor mindenkinek van otthon biztosan narancsból éppen elég, szerintem azt sem tudjuk már, hogy merre rakjuk. Éppen gyümölcsöt vagy még a maradék sütit fogyasszuk. Készítsük el ezt a finom szörpikét, amit hűtőbe téve sokáig felhasználhatunk.
Tálalásnál csodás kandiscukorpálcákat kínálhatunk az éppen elkészítetett italok mellé, amit a Candyfour webshopjáról bármikor beszerezhetünk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.






Narancsszörp
Hozzávalók 3 dl-hez:
2 dl frissen facsart narancslé
20 dkg cukor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 cm friss gyömbér reszelve
2 narancs reszelt héja

a tálaláshoz:
ásvány- vagy szódavíz
narancssárga kandiscukorpálcák

A narancslét a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a gyömbért és a narancshéjat. További 10 percen át folyamatos keverés mellett tovább forraljuk, majd kihűtjük, és üvegbe töltjük.

Tipp: használhatjuk koktélokhoz, teákhoz keverve, vagy sütemények ízesítéséhez. Piskótákhoz, kevert tésztákhoz vagy krémekhez is kitűnő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...