Koskacukor: Savanyú káposztán sült mézes-mustáros karaj, túrógombóccal és pirított baconnel

2016. december 12., hétfő

Savanyú káposztán sült mézes-mustáros karaj, túrógombóccal és pirított baconnel

Az ünnepekig megállás nélkül bombázok mindenkit karácsonyi receptekkel, ötletekkel, hiszen ennek most van itt az ideje, ráadásul tudunk válogatni és próba ételeket készíteni. Általában a nagy választék engem határozatlanná tesz és mégjobban elbizonytalanadok, hogy ugyan melyiket is válasszam, hiszen mindegyik finom valamiért. Ehhez a káposztán sült mézes-mustáros karajhoz nem sok alapanyagra van szükségünk és nagy része szerintem mindig van az otthonunkban, de ha nincs, akkor is könnyen beszerezhető. Egyszerű és szerintem mindenkinek ízleni fog!







Savanyú káposztán sült mézes-mustáros karaj, túrógombóccal és pirított baconnel
Hozzávalók 4 személy részére:
75 dkg savanyú káposzta
75 dkg szeletelt karaj
2 dl víz
4 babérlevél
frissen őrölt bors

2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
kimerünk hozzá a sülthús szaftjából

a túrógombóchoz
40 dkg túró
5 csapott evőkanál búzadara
2 tojás
őrölt fehérbors


a tálaláshoz
15 dkg pirított bacon
2-3 dl tejföl

Elkészítés:
A savanyú káposztát átmossuk, olajozott jénaitál aljára egyenletesen elosztjuk. A karaj szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Elhelyezzük a babérleveleket, felöntjük vízzel, majd alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
A  mézet és a mustárt kikeverjük, majd a párolt húsról eltávolítjuk a fóliát és a kiengedett szaftból hozzá merünk pár kanállal. Az így kapott öntetet elosztjuk a hússzeletek tetején. Visszahelyezzük, immáron fólia nélkül és további 15 percet sütjük tovább.
A túrót összetörjük, hozzáadjuk a tojást, majd a búzadarát és kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hűtőbe tesszük és minimum 1 órát állni hagyjuk. Gombócokat formálunk belőle, sós lobogó vízbe merítjük és kifőzzük.
A káposztás hús mellé helyezünk pár darabot, pirított baconnel és tejföllel kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...