Koskacukor: Banános fehércsokis forrócsoki

2017. január 21., szombat

Banános fehércsokis forrócsoki

Meg kell hagyni, hogy igen hideg heteken vagyunk túl és azt hiszem még előttünk áll jó pár ilyen nap. Ma már két hete, hogy napvilágot látott a mi kis Emmánk és bizony most már várjuk, hogy az idő is kedvezően alakuljon, hogy minél hamarabb kimehessünk a nagyvilágba. De azt hiszem ez várat még egy kicsit magával. Addig is be kell érjük egy finom, banános forrócsokival, amit fehércsokoládéval és fűszerekkel ízesítettem.
Tálalásnál a Candyfour által forgalmazott kandiscukrokat kínáltam mellé.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.







Banános fehér forró csokoládé
Hozzávalók 2 személyre
1 érett banán felkarikázva
3 dl tej
5 dkg fehér csokoládé
2 teáskanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet kardamom és szerecsendió

a tálaláshoz:
1 felkarikázott banán
színes formacukrok

Elkészítés:
A tejet a banánnal krémesre turmixoljuk. A fehér csokoládé, a méz, a vaníliakivonat és a fűszerek hozzáadásával felforrósítjuk. Poharakba öntjük, banánkarikákkal és formacukrokkal díszítjük.



1 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy baba lesz, gratulálok! Vigyázzatok magatokra ebben a hidegben!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...