Koskacukor: Csirkeragus pite

2017. január 3., kedd

Csirkeragus pite

Egyik kedvenc serpenyőm, ez a Edény.hu által forgalmazott, Berghoff neo kerámia bevonatos öntött serpenyő, amit nagyon sűrűn használok amióta meg van. Süthetünk benne kelt tésztát, rakottat, egyszerű húsos pitét, mint az alábbi recept is vagy éppen használhatjuk akkor is, ha kevés olajjal szeretnénk sütni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.







Csirkeragus pite
Hozzávalók 2-3 személyre
50 dkg csirkemellfilé
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió

3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1/3 bögre fagyasztott kukorica
1/3 bögre fagyasztott zöldborsó
1/2 szál póréhagyma
1 kápia paprika
3-4 szál aprított petrezselyemzöld
5-6 aprított bazsalikomlevél
2 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő

továbbá:
25 dkg készre nyújtott, leveles tészta
1 tojássárgája

Elkészítés:
A csirkemellfilét kockára daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval. A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, a húst fehéredésig pirítjuk benne. A póréhagymát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. A fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk. Beleszórjuk a borsót, a kukoricát, a friss fűszernövényeket. Amikor a zöldségek is megpuhultak, beleöntjük a keményítővel kikevert tejszínt, és az ételt pár perc alatt készre főzzük.
A serpenyő nyelét letekerjük. A leveles tésztát kitekerjük, a ragura helyezzük, körben behajtjuk. Villával megszurkáljuk, a felvert tojássárgájával lekenjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...